Kindermenukaart

Voor onze kleinste gasten hebben wij een speciale kinder menu(-en kleur)kaart!

Voorgerechten

   

Meloen met ham en gemengde salade

 

€ 6,50

Rundercarpaccio met gemengde salade

 

€ 7,50

Romige tomatensoep met kalfsvleesballetjes

 

€ 3,75

Bordje met gemengd fruit

 

€ 4,50

Hoofdgerechten

   

Pannenkoek met stroop en poedersuiker

 

€ 7,50

Rijst met kipragout en groente

 

€ 8,50

Pasta met tomatensaus en Parmezaanse kaas

 

€ 8,50

Gebakken en gesneden runderbiefstuk met aardappelpuree en groente

 

€ 12,50

Gebakken zalmfilet met aardappelpuree en groente

 

€ 12,50

Kroket of vissticks met friet

 

€ 6,50

Portie frietjes

 

€ 4,50

Nagerechten

   

Waterijsje

 

€ 3,50

Vanilleijs met chocoladesaus

 

€ 5,50

IJsverrassing

 

€ 4,50

Nagerechten

Hangop

Van duindoornyoghurt van de Novalishoeve met ijs van zwarte bessen, seizoensfruit en Texelse honing van zwarte bijen

 

8,50

Dame Blanche - Opduin stijl

Vanille ijs met chocoladesaus en een donut van bladerdeeg, pistachenoten en chocola

 

8,50

Trifle van tiramisu

Met bramen, crumble van Bastognekoek en roomijs van walnoten 

 

8,50

Proeverij van banaan

Met hazelnoot, kokos en chocola

 

8,50

Kaas

Diverse harde Texelse en buitenlandse kazen met kletzenbrood en grove waddenmosterd  (3,00 extra bij arrangement of halfpension)

11,50

Texels Slow Food

Slow Food Nederland heeft een aantal producten aangemerkt als cultureel erfgoed en drager van biodiversiteit. Het gaat dan om een streekproduct dat lokaal is geproduceerd. In de ‘Slow Food’ gerechten zijn diverse streekproducten met Texelse toppers gecombineerd.

3-gangen Slow Food menu

39,50

 

Huisgemaakte ham van Texelse varkensprocureur met bloemkool, Limburgse appelstroop en een luchtige crème van Slow Food kaas

 

In eigen jus gestoofde schouder van Texels weidelam met jus van knoflook en tijm met een pesto van koriander

 

Hangop van duindoornyoghurt van de Novalishoeve met ijs van zwarte bessen, seizoensfruit en Texelse honing van zwarte bijen

Hoofdgerechten


Pasta met pittige tomatensaus

En kikkererwtenballetjes 

 

16,50

Courgetthi

Spaghetti van courgette met paddenstoelen, rijst en een bitterbal van couscous en truffel 

 

17,50

Licht gerookte zalmfilet

Met een bitterbal van kreeft, hollandaisesaus en stampotje van zuurkool

 

23,50

Kabeljauwrugfilet uit de oven

Hierbij spaghetti van groente en saus van wakamé en komkommer

 

23,50

Gebakken tamme eendenborst

Met een garnituur van witte bonen, groente, worstjes en spek à la cassoulet

 

23,50

Runderbiefstuk van de grill 

Met paddenstoelen en een pepersaus of eendenlever (5,00 extra)

 

23,50

Schouder van Texels weidelam

In eigen jus gestoofd met knoflook, tijm en een pesto van koriander

23,50

 

Street food


Rossini burger

Texelse runderhamburger met paddenstoelen, ui, gebakken medaillon van eendenlever en huisgemaakte truffelmayonaise

18,50

 

Spare rib

Van Texels weidelam met een ketjap-knoflook marinade en een knoflooksaus

21,50

 

Gebakken gamba’s

Gemarineerd in aioli met een dip van mayonaise en knoflook

21,50

Voorgerechten 

Tomatensoep                                                     

Van gepofte Pomodori tomaten met pesto van basilicum, crème fraîche en handgedraaide balletjes       

(kan ook vegetarisch gemaakt worden)

 

7,50

Panna cotta van bloemkool                                                              

Met piccalilly van bloemkool, gepofte tomaatjes, mozzarella en een luchtige mousse van Texelse kaas

 

11,50

Carpaccio van runder- en kalfsbiefstuk

Gevuld met kruidige kaas van Texelse kaasboerderij Wezenspyk, tuinkruiden en een dressing van Texelse mosterd

 

13,50

Huisgemaakte ham van Texelse varkensprocureur

Met bloemkool, Limburgse appelstroop en een luchtige crème van Slow Food kaas

 

13,50

Tartaar van tomaat
Met uitjes, croutons, kappertjes, olijfjes en truffelmayonaise

 

12,50

Carpaccio van chioggia bietjes

Met filet americain van rode bietjes, hangop van augurk, gefrituurde kappertjes, cornichons en Amsterdamse uitjes 

 

 

12,50

Zalmfilet

Met kappertjes, Amsterdamse uitjes, buffelmozzarella, avocado, kaviaar van haring en kerriemayonaise

 

13,50

Proeverij van Texelse oesters

Gerookt, gegratineerd, naturel en als cocktail met Texelse gin

 

13,50

Texelaertje

Speciaal voor ons gemaakte Texelse weidelamsworst (naar recept van ossenworst) en gekookte lamsham met een dressing van duindoorn en balsamico

 

13,50

Bisque van Texelse Waddenzeegarnalen

Met een cocktail van garnalen en lauwwarme cocktailsaus

(2,50 extra bij arrangement of halfpension)

 

15,00

Street food

Huisgemaakte burger

Van kikkererwten, geitenkaas en walnoten, geserveerd met gebakken ui, champignons en truffelmayonaise

 

 16,50

Rossini burger

Texelse runderhamburger met paddenstoelen, ui, gebakken medaillon van eendenlever en huisgemaakte truffelmayonaise

 

18,50

Spare ribs

Van scharrelvarkens met frites en knoflook mayonaise

 

21,50

Gebakken gamba’s

Gemarineerd in aioli met een dip van mayonaise en knoflook

 

21,50

Hoofdgerechten

Linzenschotel

Met zoete aardappel, gebakken witlof en gegrilde courgette met cassave chips, lauwwarme Egmondse geitenkaas en een hollandaisesaus

 

17,50

Indonesisch

Krokant gebakken tofu met paddenstoelen, paksoy, groene asperges, cashewnoten en ketjapsaus

 

17,50

Licht gerookte zalmfilet

Met een bitterbal van kreeft, hollandaisesaus en stampotje van zoete aardappel

 

23,50

Gebakken kabeljauwrugfilet

Met brandade van gerookte makreel en een saus van vadouvan kruiden en witte wijn

 

23,50

Gebakken tamme eendenborst

Met een Indonesische saus

 

23,50

Runderbiefstuk van de grill 

Met paddenstoelen en een pepersaus

Of eendenlever (5,00 extra)

 

23,50

Schouder van Texels weidelam

In eigen jus gestoofd met knoflook, tijm en een pesto van koriander

 

23,50

Nagerechten

Hangop

Van duindoornyoghurt van de Novalishoeve met ijs van zwarte bessen, seizoensfruit en Texelse honing van zwarte bijen

 

8,50

Dame Blanche - Opduin stijl

Vanille ijs met chocoladesaus en een donut van bladerdeeg, pistachenoten en chocola

 

8,50

Trifle van tiramisu 

Met bramen, crumble van Bastognekoek en roomijs van walnoten 

 

8,50

Proeverij van banaan

Met hazelnoot, kokos en chocola

 

8,50

 

Kaas

Diverse harde Texelse kazen  met kletzenbrood en grove waddenmosterd

(3,00 extra bij arrangement of halfpension

11,50

                                                                                                                                                                                                             

© 2013 Grand Hotel Opduin | En/of Ontwerp & Communicatie | Disclaimer | Voorwaarden